Restaurant Week

Wraz z pełnym powrotem do pracy działalności gastronomicznych w Polsce, ruszyły rezerwacje na jubileuszowe wydarzenie kulinarne - Restaurant Week. W imprezie wezmą udział wyselekcjonowane, najlepsze restauracje i punkty gastronomiczne z wielu regionów, w tym z Podhala. Od 17 do 30 czerwca, podhalańską kuchnię będą reprezentować w Zakopanem: Grand Kasprowy, La Prima, Przy Kominq; w Nowym Targu: Absynt, Na Szlaku, Tam Gdzie Zawsze oraz w Białce Tatrzańskiej - Novobilski. Udział w evencie polega na integracji klientów z restauracjami oraz kosztowaniu trzech popisowych impresji kulinarnych w wybranej restauracji. Każda propozycja Menu składa się z przystawki, dania głównego i deseru. Koszt udziału to 49 zł od osoby. Cena obejmuje degustację oraz upominek od sponsora eventu. Rezerwacji można dokonać internetowo przez stronę  www.restaurantweek.pl, z trzydniowym wyprzedzeniem. W tym roku Festiwal odbywa się pod hasłem #WiwatGoście. Wydarzenie stanowi formę podziękowania dla klientów, od których restauracje otrzymały wsparcie w czasie pandemii koronawirusa oraz gwarancję powrotu po poluzowaniu restrykcji. Dla smakoszy przewidziane są ciekawe konkursy.


Restaurant Week